A vízi tündérek számos nép mitológiájában léteznek, deréktől felfelé gyönyörű női testük van, lefelé pedig halfarkuk. A ókori görögöknél a nimfák családjába tartoznak, akik földön túli énekhangjukkal igézik meg a hajósokat (ezért számos hajótörést és elsüllyedést is nekik tulajdonítanak). Más tradíciókban viszont jóindulatú lények, akik megáldják az embereket és szerelembe is esnek velük. Hans Christian Andersen világhírű meséje, „A kis hableány” is egy ilyen elbűvölő teremtményről szól (elég szomorú a vége az eredeti műnek), de én a nagyon is pozitív és boldog végű Disney feldolgozásnál maradnék.

Nem véletlenül kapták a nevüket a sellő fazonú ruhaköltemények ezekről a csodás és különleges lényekről, hiszen a vonala és szabása a tökéletes nőiességet és megjelenést szimbolizálja.


Ariel, a kis hableány (Disney)

A sellő fazonú menyasszonyi ruhák nagy hódító utat jártak be az elmúlt években az arák körében. A kitörő népszerűség nem véletlen, hiszen az öltözet csodálatos homokóra alakot kölcsönöz azzal, hogy a melltől egészen a térd vonaláig szűkre szabott, majd kiszélesedik egészen az aljáig. Kihangsúlyozza a derekat és a csípőt, a dekoltázsra ugyancsak külön felhívja a figyelmet, egyszóval nagyon dögös választás. Igazi bombázónak érezheted magad benne, hiszen a nőiességet, csábítást érezni ezeknek a modelleknek a szabásvonalán…

Mivel nem sok rejtegetnivalót enged meg a típus, nagyon csinos, jó alakú és kellőképpen magabiztos hölgyeknek ajánlom. Drámai hatást könnyedén el lehet vele érni, viszont ehhez fontos, hogy tudjuk kellő önbizalommal viselni. A magasság nem akadály, alacsonyabb és magasabb menyasszonyok is bátran magukra ölthetik. A teltkarcsú hölgyeknek kevésbé ajánlom ezt a fazont, mert előnytelenül eltolhatja az arányokat ahelyett, hogy egy másik változattal kiemelnénk és hangsúlyoznánk azokat.

Ha légies, könnyű anyagot választunk, akkor teljes mértékben az alakunk kerül előtérbe, viszont a keményebb, nehezebb szövettel a ruha vonalát hangsúlyozzuk, mintsem a mi alkati adottságainkat.

Szeretném ugyanakkor felhívni a figyelmet, hogy a kicsivel térd alatt vagy felett bővülő sellő alakú ruhák a mozgásban elképzelhető, hogy akadályoznak illetve nem lehet bennük annyira könnyedén fickándozni, mint ahogy azt Ariel tette :-)


Pronovias


Pronovias

La Sposa

La Sposa

La Sposa

Pronovias

La Sposa

Pronovias

Maggie Sottero (Mon-n szerintem nem kapható)

Forrás:

www.wikipedia.org

www.jaeheebridal.com

 

kommentek:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divatdiktator.blog.hu/api/trackback/id/tr835542625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

cimkék:

 archivum stilustippek

Divatdiktátor

Ez számomra több, mint egy divatblog. A gyerekkori álmom megvalósulásának kezdete. Stílus és divat, ahogy én látom.

süti beállítások módosítása