Kislányként szerintem a legtöbben báli fazonú menyasszonyi ruhában képzeljük el magunkat, mint a Hamupipőke mesében is láttuk. Igazság szerint tényleg drámai külsőt kölcsönöz és királylány érzést kelt…

A hagyományos esküvők nagy kedvence, mert eleganciát és bájt sugall, viselőjét egyértelműen kiemeli az ünneplő tömegből. Visszafogottabb stílusú menyasszonyoknak is nagyon ajánlom!

A báli fazon szűk, testre simuló felső részből és a deréktól erősen bővülő szoknyarészből áll. Lehet akár egybe-ruha vagy kétrészes is, fűzős megoldással. A pánt nélküli fazonnal minden szem a szép vállaidra fog szegeződni. Az alsó rész tömegét nagyban befolyásolja az anyaga (a tüll, az organza anyagok lágyabb esésűek, a szatén, chiffon nagyobb tömeget eredményeznek), illetve az alsószoknya vagy abroncs méretével könnyen alakíthatod az összhatást. Egy csillogós vagy színes derékpánt nagyon jól illik a báli típusú ruhákhoz. Könnyen tudjuk a ruhaválasztással befolyásolni, hova vonzzuk mások tekintetét. Ha a csipke minta, vagy esetleg gyöngyök a felső részen találhatók, egyértelműen az kerül középpontba, de nagyon elegáns hatást érhetünk el egy egyszerű fűzővel és esetleg fodrosabb, hangsúlyosabb szoknyarésszel is.

A legtöbb testalkaton jól mutat, azonban a legelőnyösebb a karcsú és körte alakú hölgyeken, mert kihangsúlyozza a csinos derekat, és a csípőtől lefelé ápol és eltakar. Fontos szem előtt tartani, hogy a széles szoknya levesz a magasságból, éppen ezért alacsony termetű hölgyeknek inkább más fazont javasolnék. A dús keblű csajok legyenek óvatosak ezzel a fazonnal, mert ha kicsit alacsonyabbak még össze is nyom ráadásul!

A Rosa Clara és a La Sposa márkáknál gyönyörű „ball-gown”, azaz báli vonalú ruhakölteményeket találhattok a 2013 és 2014-es szezonokban. Jó szórakozást!

Rosa Clara 2014

Rosa Clara 2014

Rosa Clara 2014

Rosa Clara 2014

 

La Sposa 2013

La Sposa 2013

Forrás: www.rosaclara.es

www.weddinginspirasi.com

 

kommentek:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divatdiktator.blog.hu/api/trackback/id/tr835461816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

cimkék:

 archivum stilustippek

Divatdiktátor

Ez számomra több, mint egy divatblog. A gyerekkori álmom megvalósulásának kezdete. Stílus és divat, ahogy én látom.

süti beállítások módosítása