Még nincs késő! A tavasz még legalább egy hétig várat magára, ami tökéletes alkalom lehet a ruhatárunkat felkészíteni a melegebb időre. Mindig késő ősszel és kora tavasszal nagytakarítást végzek a ruhásszekrényeimben. Mit is jelent ez pontosan? Nagyon egyszerű! Pár lépésben megoldható!


A hideg időjárásra szánt ruhadarabjaimat mielőtt hónapokra elpakolnám, tüzetesen átnézem. Ez a legjobb alkalom, hogy leselejtezzük a már nem használt vagy elhasznált rucikat.

Mit nem vettél fel egész télen? – mert azt jövőre sem fogod elővenni.

A bolyhos, hibás, foltos, elszakadt göncöknek nincs helyük a gardróbban.

Méretileg jó rád? Nem szorít? Kinyúlt esetleg?

Még mindig divatos, vagy már csak az éppen elment kategória volt a télen is?

Ha ezeket a kérdéseket figyelembe véve csak a valóban tökéletes darabok maradnak, akkor kezdődhet a második lépés! Ami szerintem még izgalmasabb! A már meglévő tavaszi-nyári ruhakollekció részletes átnézése. Általában kipakolom óriási buckákban a ruháimat, és egyesével kezdem válogatni. Célszerű három kategóriát felállítani:

10 pontos cuccok, amikben idén szeretnél feszíteni

Otthonra még tökéletes lesz kategória

Meg kell válni ezektől a cuccoktól csoport.

Ha mélyen magadba nézel első látásra tudod, melyik ruci hova tartozik. De könyörtelenül őszintének kell lenni!!!

10 pontos cuccok:

Ide azokat a ruhákat sorolom, amik tökéletesen jól állnak, divatosak, magabiztosnak és bombanőnek érzed benne magad. Ami kicsit szorít, vagy a „tavaly nem vettem fel, de majd idén biztosan” nem 10 pontos! Ha bizonytalan vagy vedd fel, nézd meg magad a tükörben, mert az nem hazudik!

Ezek a rucik fogják a tavaszi-nyári kollekciód alapdarabjait képezni. Érdemes lehet a válogatás közben tollat ragadni, és összeírni, hogy esetleg mik hiányoznak!

Érdemes színek szerint, ruhadarabok típusa alapján, alkalmi, munkahelyi illetve szabadidős viseletek szerinti csoportosításokat kitalálni. Ami jobban alkalmazható a Te személyes ruhatáradra!

Otthonra még tökéletes lesz kategória:

Csak azokat a göncöket szabad ide sorolni, amiket még szívesen hordanál, de már kimentek a divatból, vagy egyszerűen már csak otthon állják meg a helyüket, viszont még jól állnak. Ami nem azt jelenti, hogy lehet foltos, kinyúlt, szoros, hibás, stb.

Meg kell válni ezektől a daraboktól csoport:

Minden, ami az előző két kategóriába nem fér bele, ebben a „kosárban” landol! Több lehetőség is van. A jó állapotú, - amit még Te is felvennél cuccokat- be lehet adni a szeretetszolgálathoz, akár vintage boltokba, barátnőkkel csere-berélni, vagy használtruha üzletekbe... A többin sajnos ilyen módokon nem tudsz túladni…

Néhány kép gondolatébresztőnek a 10 pontos cuccok elrendezéséről...

 

 

kommentek:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divatdiktator.blog.hu/api/trackback/id/tr825166387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

cimkék:

 archivum stilustippek

Divatdiktátor

Ez számomra több, mint egy divatblog. A gyerekkori álmom megvalósulásának kezdete. Stílus és divat, ahogy én látom.

süti beállítások módosítása