Tavaly év végén a stylist tanfolyamon egy előadás olyan szinten feltöltött, mint még talán soha semmi azelőtt. Azt már megtanultam, hogy a divat világában mindennek a SZÍN az alapja. De hogy ekkora hatással legyen a megjelenésre, és minden styling-nak ez az alapja, sohasem volt ennyire egyértelmű. Akkor eldöntöttem, hogy a következő adandó alkalommal elvégzem a Szín-és stílustanácsadó képzést.

Azon a bizonyos előadáson egészen addig feszengve ültem, amíg Pirityi Éva nem elemzett ki engem is. Hogy miért? Mert meg voltam győződve arról, hogy nyár típus vagyok, és a 4 évszakos színtablón, ami fél méterre ki volt előttem téve, egyértelműen mutatta, hogy a fekete garbó, ami rajtam van, minden, csak nem nyári szín. Szóval felkészültem egy kemény kritikára. Éva kb. 70 darab színes kendő segítségével elemezte ki, hogy milyen színtípusba tartozom, azaz tavasz, nyár, ősz vagy tél alaptípusok egyikébe. Ezután pedig meghatározta, hogy az alaptípus a 3 másik évszak közül melyik felé közelít. Ez most lehet kicsit bonyolultan hangzik, de egy teljes színelemzés után már kristálytiszta lesz számodra is.

img_2104.JPG

Amit hallottam ezután, az jobb volt, mint a legmerészebb álmaimban. Éva csak annyit mondott, hogy én egy "kakukktojás" vagyok :-) Igen!!!!!! Bebizonyosodott, amit csak reméltem, hogy a tél típusba tartozom, azaz a hideg élénk színek állnak legjobban. A szőke haj, kék szem, világos bőr nem a tipikus tél típus, viszont a színelemzés egyértelműen bizonyította, hogy vannak ám kivételek!!! Szóval a fekete garbó, piros szoknya páros marad, sőt a gardróbom 90%-a! Barna árnyalatú ruhák pedig bye-bye! Soha többet ne lássak ilyet az arcom közelében!

Az a magabiztosság, amit kaptam, semmi nem helyettesíti. Pontosan tudom milyen szín áll jól, gondolkodás nélkül meg tudom állapítani, hogy színben passzol-e hozzám a kinézett ruhadarab vagy nem. Nyilván a fazon a következő kérdés, de azt a stylist tanfolyamon már elsajátítottam, hogy kinek mi áll jól (meg eddig sem tévedtem nagyot ;-)

Pontosan ezt a magabiztosságot szeretném átadni minden olyan embernek, akit érdekel, hogy jól nézzen ki. Igen, nemcsak a nőket érdekli, mi áll jól nekik, azokat a pasikat is, akik adnak a megjelenésükre, és nem akarnak rakás pénzt kidobni teljesen előnytelen ingekre, pólókra, stb. A képzésen sikerült elsajátítanom azt a tudást, aminek segítségével másoknak is meg tudom határozni a legelőnyösebb színeket, amiktől megtelik élettel a megjelenésük!

Végül pedig büszkén jelentem, hogy okleveles Szín-és stílustanácsadó vagyok és alig várom, hogy a segítségemmel minél többen megtaláljátok a saját színeiteket, ezáltal pedig a stílusotokat! Azt az érzést, amikor tudod, hogy valamiért ez a ruha nem áll jól Neked elfelejtheted, mert tudatosan a számodra legjobban passzoló ruhákat fogjuk együtt kiválasztani!

4026_001.jpg

Hogy nekem mi áll jól? Szerintem a kedvenc színem többet mond minden szónál...

 20150703_095731.jpg

kommentek:

Szólj hozzá!

cimkék:

2015/01/29

Egy családi fotózás mindig sok örömet rejt magában, hiszen évek vagy évtizedek múlva hatalmas élmény a fényképek között lapozgatni és nevetve mesélni, hogy éppen milyen esemény szolgáltatta az apropót. Azonban ha igazán jó képeket szeretnénk, amit a rokonságban és a barátok közt is szívesen osztogathatunk szét, nem árt profi fotóst kipróbálni. Akkor elkerülhetjük a sok bemozdulást és azt, hogy valakinek minden alkalommal csukva legyen a szeme illetve az előnyösebb vonásokat sem árt kihangsúlyozni ;-)..

Az esküvőmön kívül még nem fotózott hivatásos fényképész, ráadásul utólag rá kellett jönnöm, hogy jobbat is választhattam volna, akiben túlteng a kreativitás. A kisfiam első születésnapja volt a második alkalom, hogy kipróbálhattuk milyen az, ha valaki(k) értenek ahhoz, amit csinálnak (ténylegesen is).

Lássuk, mi is kell egy családi fényképezéshez? Természetesen először is a kis családunk, a fotós(ok), egy vagy több helyszín és egy harmonikus látvány kialakítása. Mit értek ez alatt? Nem elég egyszerűen csak a hétköznapi cuccokban, össze-vissza színes, mintás ruhákban megjelenni, hanem komolyan át kell gondolni, mitől lesz egy kép kellemes és magával ragadó.

boti_0_1.jpg

A fotósok nem sok plusz instrukciót adtak azon kívül, hogy ne legyünk nagyon színesben, ami egyáltalán nem illik össze, illetve a kis mintákat kerüljük, mert abból semmi nem látszik!!! Na ennél azért kicsit több javaslatot szeretnék adni, hiszen ez egyébként sem a fotós feladata.

A legfontosabb, hogy készüljünk rá gondolatban, mit szeretnénk, van-e esetleg olyan ötlet, amit mindenképpen megvalósítanánk. Nálunk a lufis kép volt ilyen, ha már 1 éves lett a kisfiunk.

Kinti vagy benti fotózás, netán mindkettő? Itt leginkább az időjárásra gondolok, illetve a fények is nagyon fontosak. Szerencsére gyönyörű október eleji napsütéses időt fogtunk ki, de főleg ősszel és télen fontos, hogy hamarabb megy le a nap és a megfelelő fényekhez időben kell kezdeni. Természetesen az időjárásnak megfelelő ruhákat kell választani, mert liluló szájjal nem annyira kellemes pózolni.

Ki van a fotózás középpontjában? Jelen esetben a szülinapos kisfiam volt, tehát köré építettük az egész koncepciót. Már jóval előbb kiválasztottam neki egy-két szettet, ami jól áll neki és imádom rajta.

boti3_1.jpg

A látvány megtervezésénél a színek és minták játsszák a fő szerepet. Gyakran látok olyan családi fotókat, ahol mindenki fehér pólóban és farmerban van. Nagyon népes családnál könnyít a dolgokon ez az ötlet, de én ennél kicsit tovább mennék.

Gyerekes családoknál az a javaslatom, hogy a baba/kisfiú/kislány legyen színes, mintás ruhában, mivel így a fotón is rá terelődik a szemünk. Ne féljünk pálmafrizut vagy felállított kis tarajos sünit csinálni a gyerekből, ha már van haja. Persze hűvösebb időben, vagy égető napsütésben kell gondolnunk egy menő sapkára is. A mi esetünkben Botond csíkos pulcsija volt ez az elem. Mikor hidegebbre fordult az idő vastagabb felsőt cseréltünk és a színes játékaival került a középpontba. Hacsak nem pár napos baba fotózásáról van szó, merjünk élénk színű, feltűnő autót, vonatot, babát, macit stb. vinni, mert ezek is segítenek abban, hogy még kedvesebbek legyenek azok a bizonyos képek.

boti_1_1.jpg

Anya és apa (illetve további rokonok, esetleg barátok) kicsit a háttérben kell, hogy legyenek a gyerekhez képest, természetesen vele együtt kerek egész kis családot alkotva. Ajánlom az egyszínű felsőt vagy finom színkombinációs mintás inget, pólót, pulcsit, egyberuhát, ami megy az arcunkhoz. Nagyon egyszerű megállapítani mi áll jól. Ha az arcodhoz teszed a tükör előtt természetes fényben a választott felső(ke)t, rögtön látod, hogy sápaszt, vagy természetes, kellemes fényt ad az arcodnak. Mondanom sem kell, az utóbbi mellett dönts. Érdemes mindkét szülőnek vagy a hideg színeket, vagy pedig a meleg színeket választani, természetesen attól függően, mi áll jól. (Kék szemű szőke hajú ne erőltessen felül barna, narancs színeket, mert garantálom, hogy 5 évvel öregebb lesz a képeken!!! Barna típusúak ne feltétlenül a kék árnyalatait erőltessék, inkább meleg színeket válasszanak! Tévedés, hogy a fehér és a fekete jól áll mindenkinek, sajnos az egyedül a türkiz szín...) Hölgyeim, nem árt egy kis smink és a hajkorona formázása, mert az mutat a fotókon..

boti4_1.jpg

Ha van kedv, idő, lehetőség, érdemes lehet többféle ruhát vinni, utólag úgyis látni fogjátok, melyik a nyerő kompozíció..

Végül pedig tartózkodjatok a mesterkélt képektől, amin látszik, hogy a fotós kierőltette, de Ti nem is érzitek magatokat jól a szituációban. Legyen könnyed, vidám, felszabadult, hiszen rólatok szól!!!! A legrosszabb kedvében is le tudjátok "kenyerezni" a gyereket egy kis babapiskótával, ami segíthet a legnehezebb napon is pár jó fotóhoz!

Sok sikert és élvezzétek nagyon, mert ezek a pillanatok elmúlnak, de a fényképek segítségével ezerszer átélhetitek újra őket!

Köszönjük a képeket a Szivárvány Fotónak!

Ha tetszett a bejegyzés, nyomjatok egy lájkot és forduljatok hozzám bizalommal, ha tanácsra van szükségetek ebben a témában!

kommentek:

Szólj hozzá!

cimkék:

 archivum extrak

Idén télen a kiegészítők szinte kiemelkednek a ruha összeállításokból, és nincs ez másként sál- és kendődivat tekintetében sem! Négy különböző stílust szeretnék bemutatni nektek, hogy a januári és februári mínuszok közepette is felszerelkezhessetek egy-két pihe-puha, jó meleg nyakbavalóval!

A szőrme és műszőrme sálak az idei tél slágerei, hangsúlyosak, akár egyszínűek vagy színátmenetesek legyenek. Az elöl átlapoltak illetve hátravetettek már tavaly is közkedveltek voltak, de idén jött be igazán ez a fazon. Jellemző még az extrém díszítés és társítás, mint a virág és szőrme, kockás minta, illetve "cirmos", amelyek romantikát és bohókás hangulatot csempészhetnek a fagyos estékbe.

szorme_1.jpg

szorme_2.jpg

szorme_3.jpg

A kötött sálak hatalmas méretűek, nagyon dominánsak. Jellemzőek a vad színek, illetve feltűnő árnyalatokkal való párosítás az öltözék többi részén. A nyakon extrém nagy volumenben körbetekert sálak is divatba jönnek, ezen kívül a hosszú, bokáig érő stílus is nagyon vagány. Személyes kedvencem a sál és sapka kombinációja, azaz olyan sálak, amelyek több funkcióval rendelkeznek, és akár sapkának is felhúzhatjuk őket a fejünkre. Imádom az ilyen praktikus darabokat!

kotott1.jpg

kotott_3.jpg

Az extrémitás terén nincs határ, főleg ha a medúza-szerű óriás nyakbavalóra gondolok. Remélem ilyen nem fog velem szembejönni az utcán!!!

kotott_2.png

Az ruhához tervezett kendők egy része nem igazán hangsúlyos, inkább könnyed, légies kiegészítője az öltözetnek. Az első összeállítás tipikus '70-es évek a maga fura színeivel és mintáival. Nem túl fiatalosak, szóval szerintem hagyjuk az ehhez hasonló darabokat a boltok polcain! A vékony, oldalt tűzött sálak viszont divatosak idén. Az elegáns kendők között keleti stílusú és skótok ihlette darabok is megjelennek, amelyek viszont már figyelemre méltó kiegészítői az öltözetnek. Elegáns és feltűnő, hajrá csajok!

 tervezett_1.jpg

tervezett_2.png

tervezett_3.png

tervezett4.png

A "Burberry style"-t külön kiemelném. Az elegáns vonalon az eltérő, elöl hosszan leengedett (esetleg övvel megfogatott) kendők dobják fel az egyszínű vagy mintás kabátokat. Az igazi nagyágyú pedig nem más, mint a takaró sálak, amik már-már poncsók is lehetnek.

b1.jpg

b2.jpg

b3.jpg

b4.jpg

Egyszerű vonalvezetés, letisztult minták és színek, dögös kiegészítői a menő utcai viseletnek. És mi a plusz ezekben a darabokban? Ha szeretnéd, akkor a neved kezdőbetűi rákerülhetnek, akárcsak Rosie Huntington-Whiteley, Cara Delevingne és Olivia Palermo kedvenceire.

 b5.png

Ha tetszett a bejegyzés, nyomjatok egy lájkot! Köszi!

Képek forrása:

www.fashionisers.com

www.wardrobelooks.com

www.thetrendspotter.net

www.globalsources.com

www.shelookbook.com

 

kommentek:

Szólj hozzá!

cimkék:

 archivum divathetek

Számos üzletlánc nem kapcsolódik be a nagy hétvégi shopping akciókba. Ennek ellenére mégis bemegyünk a kínálatot szemügyre venni, és ha megtetszik valami, akár van kedvezmény, akár nincs, kedvenceink végül a szekrényünkben landolnak ;-)

Ajánlom figyelmetekbe az Inditex üzleteinek (Bershka, Stradivarius, Zara) és a H&M kínálatát! Elöljáróban csak annyit, hogy érdemes betérni!!!

BERSHKA

A Bershká-ban a kabátokat mindenképpen figyelmetekbe ajánlom!

Felső: Bershka, 3.595 Ft

Kabát: Bershka, 15.995 Ft

Leopárd mintás kabát: Bershka, 22.995 Ft

Kabát: Bershka, 16.995 Ft

Pulóver: Bershka, 8.995 Ft

Virágos pulóver: Bershka, 8.995 Ft

Farmerruha: Bershka, 9.995 Ft

STRADIVARIUS

A Stradivarius idén ősszel és télen a poncsókat, kardigánokat és kabátokat nagyon eltalálta! Ha pedig farmert szeretnél venni, a kínálat bőséges és minőségi!

Kardigán: Stradivarius, 4.995 Ft

Poncsó: Stradivarius, 7.995 Ft

Kardigán: Stradivarius, 9.995 Ft

Kardigán: Stradivarius, 9.995 Ft

Kabát: Stradivarius, 22.995 Ft

Mellény: Stradivarius, 13.995 Ft

Kabát: Stradivarius, 15.995 Ft

Kabát: Stradivarius, 22.995 Ft

Kabát: Stradivarius, 22.995 Ft

Farmer: Stradivarius, 7.995 Ft

Farmer rövidnadrág: Stradivarius, 5.995 Ft

Farmer: Stradivarius, 7.995 Ft

 

Farmer dzseki: Stradivarius 8.995 Ft

Farmering: Stradivarius, 6.595 Ft

Farmer: Stradivarius, 6.595 Ft

Jeggings: Stradivarius, 6.595 Ft

Ing: Stradivarius, 8.995 Ft

Póló: Stradivarius, 3.595 Ft

Top: Stradivarius, 6.595 Ft

Táska: Stradivarius, 5.995 Ft

ZARA

Igazán jó egyberuhát nem könnyű találni... Amíg a Zará-ba nem néztünk be! A kabátok pedig széles választékban, szinte minden stílust lefednek. A lábbelik és a táskák nőcisek, de ugyanakkor a praktikum is fontos volt a tervezőknek.

Kabát: Zara, 29.995 Ft

Kabát: Zara, 37.995 Ft

 

Mellény: Zara, 19.995 Ft

Poncsó: Zara, 44.995 Ft

Blézer: Zara, 22.995 Ft

Kabát: Zara, 29.995 Ft

Ruha: Zara, 14.995 Ft

Ruha: Zara, 14.995 Ft

Ruha: Zara, 14.995 Ft

Ruha: Zara, 14.995 Ft

Ruha: Zara, 22.995 Ft

 

 Ruha: Zara, 14.995 Ft

Cipő: Zara, 12.995 Ft

Cipő: Zara, 17.995 Ft

Csizma: Zara, 22.995 Ft

Csizma: Zara, 25.995 Ft

Táska: Zara, 29.995 Ft

Táska: Zara, 9.995 Ft

Táska: Zara, 14.995 Ft

Táska: Zara, 14.995 Ft

Táska: Zara, 14.995 Ft

H&M

A H&M-ben a fekete szín mindent visz, a drágakő mintázatokról és színhatásokról nem is beszélve!

 

Kabát: H&M, 17.990 Ft

Leopárd mintás top: H&M, 3,490 Ft

Peplum top: H&M 8.990 Ft

Top: H&M, 5.990 Ft

Szoknya: H&M, 9.990 Ft

Szoknya: H&M, 9.990 Ft

Szoknya: H&M, 2.990 Ft

Szoknya: H&M, 8.990 Ft

Blézer: H&M, 9.990 Ft

Overál: H&M, 12.990 Ft

Ruha: H&M, 3.990 Ft

Ruha: H&M, 14.990 Ft

Ruha: H&M, 9.990 Ft

Kalap: H&M, 5.990 Ft

Sapka: H&M, 1.990 Ft

Ha tetszett, nyomjatok egy lájkot!

Forrás:

www.bershka.com, www.stradivarius.com, www.zara.com, www.hm.com

 

 

 

 

 

 

 

 

kommentek:

Szólj hozzá!

cimkék:

 archivum stilustippek

Még mielőtt fejvesztve nekivágnánk a 3 napos shopping hétvégének, nem árt tisztában lennünk az üzletek kínálatával. Akár lesz kedvezmény, akár nem az adott üzletben, vasárnap estére minden ki lesz fosztva.

Mire kell koncentrálni idén??? Csak címszavakban: állatminta, virágminta, műszőrme, bőr/műbőr, kötött áruk...

Kezdjük azokkal a boltokkal, ahol 20% kedvezménnyel vásárolhattok! Azaz a Mango, Orsay, Tally Weijl, F&F, Reserved...

A következő bejegyzésemben pedig azoknak a márkáknak a kínálatát nézzük át, ahova ígyis-úgyis be fogunk térni, ha már a plázában vagyunk. Ezek pedig a H&M, Bershka, Stradivarius és természetesen a Zara!

MANGO

Bunda: Mango, 23.990 Ft

Poncsó: Mango, 21.995 Ft

Ruha: Mango, 12.995 Ft

Ruha:Mango, 12.995 Ft

Ruha: Mango, 11.995 Ft

Ruha: Mango, 17.995 Ft

Ruha: Mango, 9.995 Ft

Ruha: Mango, 21.995 Ft

Ruha: Mango, 13.995 Ft

Dzseki: 21.995 Ft

Blúz: Mango, 9.995 Ft

Pulóver: Mango, 6.995 Ft

Kardigán: 12.995 Ft

Blúz: Mango, 6.995 Ft

Szoknya: Mango, 8.995 Ft

Szoknya: Mango, 8.995 Ft

Szoknya: Mango, 13.995 Ft

Overál: Mango, 21.995 Ft

Bokacsizma: Mango, 33.995 Ft

 

Cipő: Mango, 23.995 Ft

Csizma: Mango, 39.995 Ft

 

Táska: Mango, 9.995 Ft

Táska: Mango, 9.995 Ft

Táska: Mango, 9.595 Ft

Táska: Mango, 8.995 Ft

Sál: Mango, 6.995 Ft

Sál: Mango, 8.995 Ft

Sál: Mango, 6.995 Ft

Kesztyű: Mango, 8.995 Ft

ORSAY

Mellény: Orsay

Mellény: Orsay

 

Kabát: Orsay

Pulóver: Orsay

Pulóver: Orsay

Kardigán: Orsay

 

Pulóver: Orsay

Poncsó: Orsay

Ruha: Orsay

Kardigán: Orsay

Szoknya: Orsay

Szoknya: Orsay

Szoknya: Orsay

Szoknya: Orsay

Nadrág: Orsay

TALLY WEIJL

Farmer:Tally Weijl

Leggings: Tally Weijl

Ruha: Tally Weijl

Ruha: Tally Weijl

Ing: Tally Weijl

F&F

Kardigán: F&F, 8.500 Ft

Pulóver: F&F, 8.500 Ft

Overál: F&F, 7.500 Ft

Szoknya: F&F, 5.200 Ft

Blézer: F&F, 11.990 Ft

Tunika: F&F, 3190 Ft

Tunika: F&F, 2.790 Ft

Sapka: F&F, 3.490 Ft

Sapka: F&F, 3.490 Ft

RESERVED

Dzseki: Reserved

Dzseki: Reserved

Blézer: Reserved

Kabát: Reserved

Kabát: Reserved

Kabát: Reserved

Kabát: Reserved

Kabát: Reserved

Parka: Reserved

 Ruha: Reserved

Ruha: Reserved

Ruha: Reserved

Overál: Reserved

 Ha tetszett, nyomjatok egy lájkot!

kommentek:

Szólj hozzá!

cimkék:

 archivum stilustippek

Divatdiktátor

Ez számomra több, mint egy divatblog. A gyerekkori álmom megvalósulásának kezdete. Stílus és divat, ahogy én látom.