Tavaly év végén a stylist tanfolyamon egy előadás olyan szinten feltöltött, mint még talán soha semmi azelőtt. Azt már megtanultam, hogy a divat világában mindennek a SZÍN az alapja. De hogy ekkora hatással legyen a megjelenésre, és minden styling-nak ez az alapja, sohasem volt ennyire egyértelmű. Akkor eldöntöttem, hogy a következő adandó alkalommal elvégzem a Szín-és stílustanácsadó képzést.

Azon a bizonyos előadáson egészen addig feszengve ültem, amíg Pirityi Éva nem elemzett ki engem is. Hogy miért? Mert meg voltam győződve arról, hogy nyár típus vagyok, és a 4 évszakos színtablón, ami fél méterre ki volt előttem téve, egyértelműen mutatta, hogy a fekete garbó, ami rajtam van, minden, csak nem nyári szín. Szóval felkészültem egy kemény kritikára. Éva kb. 70 darab színes kendő segítségével elemezte ki, hogy milyen színtípusba tartozom, azaz tavasz, nyár, ősz vagy tél alaptípusok egyikébe. Ezután pedig meghatározta, hogy az alaptípus a 3 másik évszak közül melyik felé közelít. Ez most lehet kicsit bonyolultan hangzik, de egy teljes színelemzés után már kristálytiszta lesz számodra is.

img_2104.JPG

Amit hallottam ezután, az jobb volt, mint a legmerészebb álmaimban. Éva csak annyit mondott, hogy én egy "kakukktojás" vagyok :-) Igen!!!!!! Bebizonyosodott, amit csak reméltem, hogy a tél típusba tartozom, azaz a hideg élénk színek állnak legjobban. A szőke haj, kék szem, világos bőr nem a tipikus tél típus, viszont a színelemzés egyértelműen bizonyította, hogy vannak ám kivételek!!! Szóval a fekete garbó, piros szoknya páros marad, sőt a gardróbom 90%-a! Barna árnyalatú ruhák pedig bye-bye! Soha többet ne lássak ilyet az arcom közelében!

Az a magabiztosság, amit kaptam, semmi nem helyettesíti. Pontosan tudom milyen szín áll jól, gondolkodás nélkül meg tudom állapítani, hogy színben passzol-e hozzám a kinézett ruhadarab vagy nem. Nyilván a fazon a következő kérdés, de azt a stylist tanfolyamon már elsajátítottam, hogy kinek mi áll jól (meg eddig sem tévedtem nagyot ;-)

Pontosan ezt a magabiztosságot szeretném átadni minden olyan embernek, akit érdekel, hogy jól nézzen ki. Igen, nemcsak a nőket érdekli, mi áll jól nekik, azokat a pasikat is, akik adnak a megjelenésükre, és nem akarnak rakás pénzt kidobni teljesen előnytelen ingekre, pólókra, stb. A képzésen sikerült elsajátítanom azt a tudást, aminek segítségével másoknak is meg tudom határozni a legelőnyösebb színeket, amiktől megtelik élettel a megjelenésük!

Végül pedig büszkén jelentem, hogy okleveles Szín-és stílustanácsadó vagyok és alig várom, hogy a segítségemmel minél többen megtaláljátok a saját színeiteket, ezáltal pedig a stílusotokat! Azt az érzést, amikor tudod, hogy valamiért ez a ruha nem áll jól Neked elfelejtheted, mert tudatosan a számodra legjobban passzoló ruhákat fogjuk együtt kiválasztani!

4026_001.jpg

Hogy nekem mi áll jól? Szerintem a kedvenc színem többet mond minden szónál...

 20150703_095731.jpg

kommentek:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divatdiktator.blog.hu/api/trackback/id/tr377674590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

cimkék:

Divatdiktátor

Ez számomra több, mint egy divatblog. A gyerekkori álmom megvalósulásának kezdete. Stílus és divat, ahogy én látom.

süti beállítások módosítása