Az örök dilemma. Milyen ruhát kellene felvenni vendégként az esküvőre illetve az azt követő lagziba? Bár bonyolult választásnak tűnik elsőre, hidd el mégsem az!

Induljunk ki a legfontosabb tényből. Ha meghívottként részt veszel az örömteli eseményen, semmiképpen sem szeretnéd a menyasszonyt illetve a közeli rokonságát megbántani. Márpedig hiába találtál egy ultradögös fenékig slicccelt, elöl rövid, hátul földig érő csodát, NE TEDD! Ez a nap ugyanis egyedül az ifjú párról szól, illetve a szerelmesek közül is leginkább a menyasszonyról. Márpedig ha a helyébe képzeled magad (esetleg már meg is történt a nagy nap az életedben), szerintem Te sem szeretnél fehér vagy ekrü nagyestélyis, valamint földig érő ruhás „fekete özvegyeket” látni. A menyecskeruháddal meg pláne nem találkoznál szívesen már a parti közepén. Tehát összefoglalva, a menyasszonyt nem illik túlöltözni! A többi vendég azért jöhet ;-)

www.fbider.com

Érdemes megérdeklődni, hogy kinti vagy benti esküvőről van-e szó, hogy egy csini kardigánnal vagy blézerrel is készülhess az alkalomra. Ezen kívül nem árt tudni, hogy egy lazább, retro eseményre vagy hivatalos, vagy egy konzervatív, elegáns rendezvényre, ahol a nagyestélyi a kötelező darab. Érdekes kérdés a váltóruha ügye. Sokszor találkoztam a helyzettel, hogy az esküvő után átöltöztek a „táncos szerkóba”. Azt gondolom, ha van két nagyon dögös ruhád, amit mindenképpen szeretnél megmutatni a nagyérdeműnek, akkor hajrá, ha örülsz, hogy egyáltalán azt az egyet megtaláltad három hét keresgélés után, akkor egyértelmű a helyzet.

 www.perfectweddingguide.com

A fazont tekintve egész könnyű a dolgunk. Az egyberuhák abszolút befutók, legyen szó akár ceruza szoknyáról, vagy empire stílusúról. Érdemes térd felé érő, vagy kicsit hosszabb darabokat választani, tehát a testhez álló, az „A” vonalú, és a lágy esésű ruhaköltemények tökéletesen megfelelnek az etikettnek.

Mik vannak még tiltólistán? Farmer. Azt soha, mert nagyon ciki. Üzleti tárgyalásra illő kosztümök sem szerencsések, bár még mindig jobb, mint egy hétköznapi „lemegyek ügyeket intézni” összeállítás. Szerintem érdemes óvakodni a nagyon mini, túlságosan dekoltált dresszektől is, a közönségesség leghalványabb látszatát is kerülve. Ha a pároddal vagy hivatalos, akkor is érdemes átgondolni a színkombót lehetőleg a harmóniára törekedve.

De akkor mégis mit vegyél fel?

A piros és rózsaszín, esetleg lila egyéb árnyalatai mindig menők (természetesen nem a menyecskeruha és a nyoszolyólányok ruháinak színében), legyen akár barackvirág, pink, lazac, bordó, burgundi, vagy viola.

www.pinterest.com

 

www.pinterest.com

www.pinterest.com

 www.pinterest.com

A kék szín is határtalan lehetőségeket tartogat, egy kis csipkével megbolondítva pedig nagyon dögös, mégsem kihívó.

 www.pinterest.com

 www.pinterest.com

 www.pinterest.com

www.pinterest.com

www.pinterest.com

A barna ugyancsak jó választás lehet, persze egy-két színes kiegészítő kötelező!!! Egy egyszerű, visszafogott dresszből hirtelen vad és dögös szettet varázsolhatnak. Magas sarkú cipő, borítéktáska (vagy valamilyen kisebb elegáns változata), szép ékszerek a minimum. Amikor már csak a lapos váltószandálodban bírsz táncolni, akkor már senkit nem fog érdekelni, hogy mi van a lábadon ;-)

 www.pinterest.com

Az idei nyár slágere a virágos minta, véleményem szerint tökéletes választás, romantikus és csinos, pont olyan, mint amilyenbe egy lagziba mennél.

 www.pinterest.com

 www.pinterest.com

 www.pinterest.com

Szeretném megemlíteni ismét a tiltott színeket. Nézzük még egyszer a feketét, de hangsúlyos, ugyanakkor lágy kiegészítő színekkel párosítva. Talán ez az egyetlen összeállítás, ami szerintem ízléses, mégsem sértő. Szóval bevállalható.

www.pinterest.com

Végül pedig térjünk rá az idei kedvencemre. A barátnőm esküvőjére én egy citromsárga, „Marylin Monroe típusú” klasszikust választottam. Imádom ezt az egyberuhát, mert őrült jól éreztem magam benne. Ezzel a néhány variációval remélem meghoztam a kedveteket a sárga színhez!

www.pinterest.com

www.pinterest.com

Nikiék esküvője.jpg

Saját kép

Jó szórakozást mindenkinek a válogatáshoz és a bulihoz is!

 

kommentek:

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://divatdiktator.blog.hu/api/trackback/id/tr196510863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

os2_fan 2014.07.19. 13:35:22

Ezt választottam nemrég. Augusztusban fog debütálni egy esküvőn. Lesz hozzá kalap is.
media.monsoon.co.uk/medias/sys_master/8962182053918.jpg

Ferencz Judit 2014.07.19. 13:37:13

Szia! Gyönyörű a ruha, nagyon romantikus a fazon, a szín és a minta is! Gratula hozzá, biztos nagyy sikered lesz benne! Judit

cimkék:

 archivum extrak

Divatdiktátor

Ez számomra több, mint egy divatblog. A gyerekkori álmom megvalósulásának kezdete. Stílus és divat, ahogy én látom.

süti beállítások módosítása