Az „empire” stílusú esküvői ruhák igazi klasszikusok. A 19. század eleji Franciaországba, egészen Napóleon udvarába repítenek vissza ezek a kifinomult ruhaköltemények.

Félicité de Constance (Merry-Joseph Blondel Napóleon-kori festménye)

Ha valaki hosszabb időutazást tervez, könnyedén lehetséges, hiszen a franciák császára a klasszikus birodalmi stílust a görög és római művészet formakincseiből meríti, az öltözködés területén is kiválóan visszahozva az ókor elemeit (éppen ezért nevezik görög stílusú menyasszonyi ruháknak is).

Ókori görög női öltözetek

Az empire modellek finom eleganciát sugallnak a mell alatt szabott felsőrésszel és az általában földig érő hosszúságú, lágy esésű, fokozatosan bővülő szoknyával. Ez a típus kitüntető figyelmet irányít a keblekre az emelt derékvonal által. A derék egyáltalán nem hangsúlyos, a ruhák jellemzően nem „A” vonalban bővülnek, hanem inkább egyenesen omlanak le a testhez álló felsőrésztől. A szoknyarész könnyű, csipke és chiffon anyagokkal légies hatást, lágy esést kölcsönöz.

A görög stílusú ruhák jól állnak bármilyen magasságú arának! Az alacsony hölgyeket viszont azért emelném ki, mert a felsőtestük a hangsúlyos, az alsó rész pedig a lábak elrejtésével szépen hosszít. Mivel a dekoltázsnak kiemelt szerepe van, kisebb keblű menyasszonyoknak érdemes V vagy szív kivágású fazont választani! Ha még nagyobb figyelmet szeretnénk oda vonzani, akkor rafinált díszítésekkel, gyöngyökkel, kristályokkal, berakásokkal még izgalmasabbá tehetjük a ruhakompozíciót.

Ritka az a típus, amely az alma és körte alakú hölgyeknek is jól áll. Az empire pont ilyen, mivel eltakarja a problémásabb részeket, eltereli a tekintetet akár a derékról, akár a csípőről vagy combokról legyen szó.

A kismama aráknak ez a fazon „a megoldás”! Finoman emeli ki a kerekedő pocakot és általában visszafogottabb dekoltázzsal készül.


Rosa Clara 2014

Rosa Clara 2014

La Sposa 2013

Pronovias

Pronovias

Pronovias

Pronovias

Pronovias

Pronovias

Forrás:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Empire

www.jaeheebridal.com

www.weddinginspirasi.com

www.rosaclara.es

 

kommentek:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divatdiktator.blog.hu/api/trackback/id/tr125523387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

cimkék:

 archivum stilustippek

Divatdiktátor

Ez számomra több, mint egy divatblog. A gyerekkori álmom megvalósulásának kezdete. Stílus és divat, ahogy én látom.

süti beállítások módosítása