Ezt a típusú vonalvezetést Christian Dior álmodta meg 1955-ben, és azóta is a legtöbb divattervező kedvence. Hogy miért? A ruhaköltemények az „A” vagy fordított „V” szabással tökéletes alakot kölcsönöznek, szinte minden testalkatú hölgynek!

Jellemző, hogy a felső része testhez simuló, keskeny vállrésszel megoldott, fokozatosan bővülő „A” vonalú szoknyával. Számos variációjuk létezik, egybe-ruha illetve a külön álló felső rész is feldobja ezeket a dresszeket. Arról nem is beszélve, hogy a bevállalósabb arák a térdig vagy térd fölé érő szoknyarésszel is bátran próbálkozhatnak.

Ha teljesen letisztult, elegáns darab a vágyad, akkor érdemes selyem vagy szatén anyagokat választanod, esetleg a felső részt egy kis rafinált csipkebetéttel megbolondítva (mint a Pronovias idei kollekciójában is láthatod).

A csipke megunhatatlan kelléke ennek a fazonnak, szerintem nagyon kifinomult összhatást érhetünk el vele, ahogy végigomlik a szoknyarészen.

Végül pedig szeretném megemlíteni a vízszintesen egymásra rétegelt darabokból álló csodát (Pronovias). Aki „habos” ruhát szeretne, de mégsem egy nagy habcsóknak kinézni menyasszonyként, annak ezt a típusú ruhát ajánlom, mint arany középutat. Nagyon mutatós, de semmi köze a közönséges megjelenéshez.

Pronovias 2014

A legkisebb rizikót szerintem az „A” vonallal vállalod, mert nehéz hibázni vele. Karcsúsít a vonalvezetése, sudár testalkat a végeredmény. Nem nyomja össze az alacsonyabb hölgyeket sem sőt, inkább hosszít. A dús keblű csajok is bátran viselhetik, mert arányossá varázsolja a testfelépítést (például a nyakbakötős felső szép idomokat kölcsönöz).

Remélem meghoztam a kedveteket az „örök klasszikushoz”!


Pronovias 2014


Pronovias 2013

Pronovias 2013

La Sposa 2013

Rosa Clara 2014

Rosa Clara 2014


Benjamin Roberts 2013

Forrás:

www.pronovias.com

www.weddinginspirasi.com

www.rosaclara.es

kommentek:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divatdiktator.blog.hu/api/trackback/id/tr535473728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

cimkék:

 archivum stilustippek

Divatdiktátor

Ez számomra több, mint egy divatblog. A gyerekkori álmom megvalósulásának kezdete. Stílus és divat, ahogy én látom.

süti beállítások módosítása