A tavasz-nyári kollekció néhány darabja egyenesen a legendás hatvanas évekbe repít vissza minket. A lázadás és a szabad szerelem lengi át az egész évtizedet. A divatban is áttörés történik, mégpedig Mary Quant, kora egyik legelismertebb divattervezője megalkotja a szexi és megunhatatlan miniszoknyát. A fiatal lányok másik kedvence a zsákruha, amely a ’20-as éveket hozza kicsit vissza, illetve az A vonal is virágkorát éli. A csíkos, kockás virágos minták megállíthatatlanul hódítottak.

De ki az a nőtípus, akinek a karaktere a legmeghatározóbb ebben a korszakban?

Igen, Twiggy élő legenda. 1966-ban, 17 évesen fedezték fel a fiús alkatú, mindössze 40 kilós, őzikeszemű lányt. Egy évre rá New York-ba költözött és kitört a Twiggy-láz. Az egyik leghíresebb angol szupermodellként tarják számon.


Moschino

Moschino

Moschino

Moschino

Moschino

Moschino

Moschino

Moschino

Prada

Prada

Louis Vuitton

Louis Vuitton

Forrás: www.vogue.co.uk

 

kommentek:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://divatdiktator.blog.hu/api/trackback/id/tr785085112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

cimkék:

 archivum divathetek

Divatdiktátor

Ez számomra több, mint egy divatblog. A gyerekkori álmom megvalósulásának kezdete. Stílus és divat, ahogy én látom.

süti beállítások módosítása